Санатории Трускавца.Путевка в Трускавец

Санатории Трускавца. Прямые телефоны в санатории, виллы, отели Трускавца. Официальные сайты санаториев, вилл, отелей, пансионатов, баз отдыха, спа-центров, диагностических центров курорта Трускавец

воскресенье, 26 августа 2012 г.

Найнезвичайніші страви з риби

7 страв, що стали національним надбанням, делікатесом або просто незвичайним для туристів яством.Риба – досить частий гість на столі у різних народів. Але іноді її готують дуже незвичайними способами. Нижче представлені одні з найдивовижніших страв з риби. Санатории ТрускавцаСюрстремінг (Швеція) Історія цієї страви починається з XVI століття, коли шведський король Густав Васа вів війну з німецьким містом Любек. В результаті військових дій шведські поселення почали відчувати нестачу солі. Для нормального засолювання оселедця такої кількості солі було недостатньо, і риба починала бродити. Трускавец санаторий Перлина Прикарпатья (Жемчужина Прикарпатья) Трускавец В умовах голоду шведам довелося їсти такий «кислий» оселедець, який, як не дивно, багатьом припала до смаку. Після війни такий спосіб консервації риби став дуже популярним в Північній Швеції, де сіль навіть у мирний час була дорога для більшої частини населення.Сучасний Сюрстремінг готується подібним чином: попередньо очищений оселедець засолюється, розміщується у відкритому посуді і залишається для бродіння. В результаті риба і бактерії виділяють масляну, пропіонова і оцтову кислоти і сірководень. Пізніше риба поміщається в консервні банки для подальшого бродіння. Сюрстреммінг, незважаючи на різкий неприємний запах, сьогодні вважається делікатесом. У третій четвер серпня проводиться фестиваль сюрстреммінга.Блюдо вживається в їжу як самостійно, так і разом з картоплею, помідорами, сирою цибулею, санаторий Женева Трускавец а також у складі бутербродів.

Лютефіск (Норвегія) Ще один винахід скандинавів – сушена і вимочена в лугу тріска. Висушену рибу протягом трьох днів витримують у розчині каустичної соди, після чого вимочують у воді. В ході хімічних реакцій тріска набуває желеподібну консистенцію. Перед вживанням лютефіск повинен пройти теплову обробку. Блюдо містить у малій кількості санаторий Шахтер Трускавецлізіноазалін – токсичну амінокислоту, що вражає нирки. Незважаючи на це, лютефіск залишається популярною стравою в Норвегії, Швеції і Фінляндії і є традиційними різдвяними ласощами. Подається страва з гороховим пюре, картоплею і беконом. Перша згадка лютефіск в історії відноситься до 1555 році. Трускавец санаторий Кришталевий палац(Хрустальный дворец) Легенда пов’язує походження страви зі складом риби, згорілим через удар блискавки. Риба змішалася з золою, і через деякий час вікінги зважилися спробувати її, попередньо вимочити у воді.

Фугу (Японія) Одне з найвідоміших рибних страв. Для його приготування використовують отруйні види риби сімейства голкобрюхих. Найчастіше для цієї мети використовується бурий скалозуб, що містить смертельну дозу тетродоксину Санатории Трускавца– отрути нейропаралітичної дії. Основне завдання кухаря – в ​​процесі приготування знизити вміст токсину до допустимого і безпечного для людини. До приготування фугу допускаються тільки кулінари, які пройшли обов’язкове навчання і отримали ліцензію. Раніше в разі отруєння фугу кухар, приготувавши страву, зобов’язаний був сам її з’їсти або здійснити ритуальне самогубство. Зараз навчилися вирощувати рибу для фугу,яка не містить отрути. санаторий Шахтер Трускавец Справа в тому, що тетродоксін не виробляється організмом тварини, а утворюється в результаті обміну речовин. Таким чином, змінюючи режим годування риб, можна уникнути накопичення токсину. Фугу вживають любителі «гострих» відчуттів; залишкові дози отрути викликають легкий ейфорійний ефект. Незважаючи на високу кваліфікацію кухарів, допущених до приготування фугу, в наш час також відбуваються отруєння з летальним результатом. Трускавец санаторий Кришталевий палац(Хрустальный дворец)

Сугудай (Північ Росії) Сугудай готується з видів риби, що мешкають в північних водоймах. Найчастіше для приготування використовуються муксун, чир і сига, але іноді замість них вживаються сьомга, валек або нельма. Блюдо представляє собою сиру рибу з рослинним маслом, цибулею, сіллю, чорним перцем і оцтом, а також з іншими спеціями і тертим яблуком. Сугудай вважається хорошою закускою і може подаватися на стіл вже через 15 хвилин після вилову риби. санаторий Шахтер Трускавец

Комментариев нет:

Отправить комментарий